Ljungskile ligger vid havet och uppmuntrar därmed till bad, vattenlek och sporter, men det finns ingen simskola på orten idag. Och har inte funnits på flera år. Flera barn i klass 2 och 5 visar inte tillräckliga kunskaper vid Ljungskileskolans simkunskapsprov.

Vi vill därför anordna en simskola som syftar till att barn och unga i området skall lära sig att simma. På tredje året och försöket har vi nu lyckats få det att bli verklighet.

Vi kommer att ha utbildad simlärare och simlärarassistent som erbjuder simskola dagtid, centralt i Ljungskile på Kallbadhuset och där fördelade i olika grupper. Oavsett kön, religion, sexuell läggning eller etnicitet skall man kunna lära sig att simma.

Syftet är att alla skall vara säkra i havet och inte begränsas av att inte kunna simma och därmed inte heller kunna delta i andra sociala vattenaktiviteter och sporter, förutom det självklara i att kunna simma för att inte drunkna vid bad och lek.

Vi startar i liten skala 2019 tack vare lovstödet ”Allas sommarlov” från Uddevalla kommun, och hoppas både kunna utveckla och fortsätta i många år framöver!

Anmälan sker via erika@ljungskile.se och mer information finns på Facebook sidan: Sommarsimskola Ljungskile

Foto: Peter Muld (Ovan) och Anni Padian (nedan)

Pin It on Pinterest