Om oss

Ljungskile Samhällsförening, är kontakten för frågor som rör samhället Ljungskile, platsen, området och invånaromsorgen.
Ämnen och frågor som handlar om många personer och invånares välmående och inte en enskild persons. En förlängd arm till kommunens områden och lite till kan man uttrycka det.

Alla som bor och verkar i Ljungskile är medlemmar i föreningen och är välkomna att delta på våra möten och gärna engagera sig i utvecklingen av Ljungskile.
Samhällsföreningen är religiöst och partipolitiskt obunden, och kan därmed vara en plattform för samverkan i projekt och aktiviteter som stärker Ljungskile och dess attraktionskraft. Alla goda uppslag, idéer och initiativ i den vägen vill vi gärna vara med och stötta!
Föreningens ansikte är hemsidan www.ljungskile.se – en portal för alla som vill veta vad som är på gång i Ljungskile. I tillägg till denna sida finns också Facebooksidan Ljungskile Samhällsförening.

Som en del i Uddevalla kommun, har Ljungskile med omnejd ett starkt behov att argumentera för sin sak i de prioriteringar kommunen tvingas göra när det gäller till exempel offentlig service och trafik. I det kommunala samhällsbyggnadsarbetet är det också viktigt att göra sin röst hörd.

Se också föreningens Stagdar

Ljungskile Samhällsförening

info@ljungskile.se

Styrelsen

Torun Elgebäck, ordförande
torun@ljungskile.se

Helen Andersson, vice ordf
uddevallahelen@gmail.com

Anita Olsson, kassör
anita@ljungskile.se

Angelica Åsberg, ledamot
angelica@ljungskile.se

Kent Cederholm, ledamot
kent.cederholm@gmail.com

Maria Carlgren, ledamot (ej med på bilden)

Cecilia Ahnlund, webb
cecilia@ljungskile.se

Erika Wettre Westdahl, valberedning

erika.westdahl@ljungskile.se

Kontaktuppgifter

Torun Elgebäck

torun@ljungskile.se

Anita Olsson

anita@ljungskile.se

Följ oss även på:

Ljungskilekalendern

jan
21
tis
Bio: Knives out @ Ljungskile folkhögskola
jan 21 kl. 19:00 – 21:30
Bio: Knives out @ Ljungskile folkhögskola

När kriminalförfattaren Harlan Thrombey hittas död strax efter sin 85-årsdag, landar uppgiften att utreda mordet hos den nyfikne och lättsamme detektiven Benoit Blanc. Med såväl Harlans dysfunktionella familj som hans hängivna personal på listan över misstänkta, tvingas Blanc slingra sig genom ett nät av lögner och villospår för att avslöja sanningen om Harlans död.

Regi: Rian Johnson, USA 2019. 2 tim 10 min, från 11 år.

Filmen visas i Grundtvigsalen på folkhögskolan. Biljettpris 80:-. Paus för fika (20:-) mitt i filmen.

Välkommen!

jan
24
fre
Bio: Filmfestivalinvigning @ Ljungskile folkhögskola
jan 24 kl. 16:30 – 22:00
Bio: Filmfestivalinvigning @ Ljungskile folkhögskola

Fredagen den 24 januari invigs Göteborg Film Festival. Precis som förra året livesänds invigningen på ett antal västsvenska biografer, däribland vår.

Vi bjuder på mingel med bubbel, tilltugg och livemusik med studerande från Musiklinjen från klockan 16.30, direktsänd invigningsceremoni 17.30 samt visning av invigningsfilmerna (en lång och en kort) cirka 18.15.

Priset är liksom förra året festligt lågt: 40 kronor för hela kvällen! Alla besökare får dessutom en kupong som kan bytas mot ett festivalpass till festivalvisningarna i Göteborg, värde 50 kronor.

När filmen är slut fortsätter kvällen med filmquiz. Kluriga och roliga frågor ur filmens magiska värld. Att delta i filmquizet är helt gratis. Fina priser från våra generösa sponsorer blir det naturligtvis också!

Precis som förra året erbjuder folkhögskolans kök lättare förtäring under filmquizet.

Se hemsidan och separat programblad för mer information. Anmälan till filmfestivalen görs i samband med tisdagsfilmerna 7/1, 14/1 och 21/1.

Välkommen!

jan
25
lör
Heldagsretreat i stillhet @ Avskalat
jan 25 kl. 09:30 – 19:30
Heldagsretreat i stillhet @ Avskalat

Ibland behöver man ta en paus, stanna upp. Ta lite tid och bara vara. Med sig själv, och med Gud. En tyst retreat kan vara en sådan paus.

Under dagen kommer du kunna delta i meditation, bön, eller egen tystnad. Området bjuder på fina promenader i naturen, och det finns även möjlighet till personligt samtal. Alla är välkomna, oavsett hur du ser på livet och hur din tro ser ut.

Plats: Restenäs 239, 459 93 Ljungskile
Datum: Lördagen den 25 januari 2020
Tid: kl 9.30 – ca 19.30
Kursledare: Hanna Karlsten, pedagog och retreatledare
Pris: 200 kr, inklusive lunch, middag och fika. Det finns även möjlighet att bo på Restenäs från fredag till söndag för 120 kr/natt, inkl frukost.
Transport: Till Restenäs tar man sig med buss eller tåg till Ljungskile station (vasttrafik.se), där vi kan hämta med bil, eller så promenerar man till Restenäs (ca 50 min).
Anmälan: För mer information och anmälan, kontakta oss på 0763083692 eller skriv till retreat@ywamrestenas.se

Dagen

09.30 Fika-drop in
10.00 Välkommen & introduktion
10.30 Vi går gemensamt in i tystnaden
12.00 Taizé-sång (meditativ sång)
12.30 Lunch
15.00 Bibelmeditation
16.30 Instrumentell musik
18.00 Middag
19.00 Avslutning
19.30 Aftonbön

Ytterligare sätt att under dagen komma till ro:
sova(!)
gå skogs- och sjöpromenader
en ledd “pilgrimsvandring” i tystnad
fotoutställning på temat “Avskalat”
möjlighet till samtal
möjlighet att någon ber för och med dig

Äkta lyckopiller @ LO Multisport
jan 25 kl. 10:00 – 14:00
Äkta lyckopiller @ LO Multisport

En stunds närvaro kan förändra din dag. Medveten närvaro kan förändra ditt liv!

Ljungskile Outdoor och endorfinbolaget bjuder in till en inspirerande halvdag med din mentala hälsa i fokus!
Joey som driver endorfinbolaget kommer att leda dig i en uppskattad workshop med tre tydliga delar: Närvaro, Kroppen och Gemenskap. Tre viktiga nycklar som tillsammans kan bidra till din personliga utveckling och hälsa. Du kommer att få prova på medveten närvaro och mindfulness i praktiken, öva självkänsla och feedback och träna din fysik funktionellt. Öppet och transparent med både humor och fokus.

L`Jazz konsert Nils Landgren och Vargöns Storband @ Ljungskile Folkhögskola
jan 25 kl. 18:00 – 22:00
L`Jazz konsert Nils Landgren och Vargöns Storband @ Ljungskile Folkhögskola

Vårens program inleds med Nisse Landgren och Vargöns fina storband följt av den fina kvartetten Dynamite Flavours med bl a vår Mats Eriksson på gitarr och avslutas med norska trumpetstjärnan Hildegunn Öisets kvartett.

Pin It on Pinterest