Ljusa Ljungskile fredag 19 november lockade verkligen Ljungskileborna man ut huse. Många hundra besökare kom och hade trevligt under några timmar på och runt torget. Här fanns mycket att välja på, alltifrån ponnyridning till besök hos räddningstjänsten, shopping i extraöppna butiker och besök i några av de många marknadsstånden som fanns runt torget.

Många ville också vara med och tävla om Ljungskilekorgen som i år tack vare givmilda givare faktiskt blev två korgar som lottades ut, vardera värda cirka 3 500 kronor. Vinnare av korgarna blev Helen Karlsson och Kerstin Hedlund.

Under kvällen lottades även en laddbox ut. Det var DT Energi som lottade ut laddboxen bland sina besökare som inhämtat information om solceller. Vinnare av laddboxen, en Zaptec Go, blev Thomas Nordmark.

En av höjdpunkterna var förstår korandet av Årets Ljushuvud 2021 och det var väldigt många intresserade och nyfikna framför scenen när prisets instiftare Stefan Edman kunde avslöja att Årets Ljushuvud 2021 heter Peter Muld. Det beskedet rev ner en väldigt lång och varm applåd. Peter själv kunde inte närvara eftersom han jobbade, så hans partner Catrin fick ta emot diplomet samt en ”Ljushuvudlampa”, skänkt av Ljungskile El & Fritid/Elon.

Juryns motivering: 

”Med sin professionella fotokonst har Peter Muld under flera år dokumenterat natur och människor och lockat en växande publik att njuta av hans bilder på nätet och på utställningar, seminarier och i biolokaler. Vår egen bygd har varit och är ett fokus i Mulds arbete. Men har också tagit oss med till andra delar av världen, till exempel tropiska regnskogar och nordliga björnmarker. På senare år har han bland annat bidragit med filmbilderna till skildringen av ”Nils och Knut” (2019), natursköna områden i Ljungskile samt till långfilmen ”Bredfjället i våra hjärtan”, som hade premiär tidigare i höst och fortsätter att visas på ett flertal platser under 2022. Utmärkande för Peter Mulds bildarbete är den utsökta kombinationen av imponerande teknisk precision och en artistisk känsla för motivet, ljuset och bilden som berättelse och upplevelse.”

Ljungskile Samhällsförening vill tacka Ljungskilekorgens generösa givare:

Anfasteröd Gårdsvik, Creperie och vänner, Det Lilla Caféet, Ljungskile El & Fritid/Elon, Fotspåret, Laxbutiken , Leela Movement, Lilla Fröet Secondhand, LINN Skincare, Ljungskile Blommor, Ljungskile Osteopatklinik, LL form & lera, Ljungskile SK, Musselbaren, Må bra Massage, Nordviggen Trading, Salong Lykke, Salong Silverfallet, Sofia Bergman, Sprudla, Studio Lana, Style By Madde, Treat by Milla & Jennie.

Tack också till Ljusa Ljungskiles sponsorer och medverkande:

  • El-väst ordnade fin belysning av bäcken vid tornhuset/ljungskile måleri/magasinet
  • Svevia ordnade avstängning av vägen.
  • Uddevalla Energi hjälpte oss med elen
  • Janne Wallberg fixade avstängning och tillståndet som behövdes och därtill fick full sponsring av Svevia, Allento och PJ Pump&Anläggning.
  • Backamo husvagnscenter sponsrade med scenen.
  • Rodins Marin, Musselbaren, Takorama sponsrade musikunderhållning, Ljungskilegården samt material.
  • Micke Norrby var inte bara DJ och underhöll med dansmusik och lasershow, han stod också för all utrustning, teknik, ljud och ljus för kvällen.
  • Per Öfverman var vår eminenta konferencier.

Allt som allt en härlig eftermiddag och kväll i Ljusa Ljungskiles tecken, och inte ens västanvinden med sina vindbyar kunde rubba den goda stämningen. En folkfest helt enkelt och nästa år kommer vi tillbaka med ett nytt Ljusa Ljungskile.

Pin It on Pinterest